Vecka 31 (30+4)

Så långt har jag hunnit idag.
Bilderna är tagna för 3 dagar sedan :)

Haft problem med andningen och sitta rakt upp dom senaste dagarna.Sammandragning och förvärkar delux! varav jag inte orkat blogga:)










Ser ut som en stoppad korv nu ungefär! Men lika glad är jag för det.
blir påmind varje dag av lilltösen där inne, och det är ju SÅ värt det.
Jag skall hålla ut dom sista veckorna nu.Kämpa!



//Isabell

En Dotter


En dotter

Ett barn är ett mirakel
väl värt att vänta på.
Det största och det bästa
en mor och far kan få.

En dotter kan förtjusa
från början med sin charm.
Och gärna blir hon buren
av någon villig arm.

Men snart hon börjar tröttna
på att bara vara rar.
Och livet har så mycket
som lockar och som drar.

Den tiden går så fort
från liten tjej till stor.
Dock är hon alltid älskad
långt mera än hon tror.

HejÅHå

Hejhej!

Idag har vart en ganska lugn dag:) Vakna sent , runt 13,Gjorde mig iordning och drog till Lerum och kika i affären.Hann väll med en kvart inne i någon ny butik, Dom hade sjukt fina grejer där inne! Så dit skall jag absolut gå nästa vecka och köpa lite mys-pys grejer, Fina ljusgrejer och så:)!

Babykläderna kom igår, och OJ så fina dom var! Fattar fortfarande inte att vi skall få en liten flicka!En prinsessa.
Om 2 dagar går jag in i vecka 31! Wow!

Sen har jag även suttit vid google som så många gånger innan och nästa år skall jag

  1. Ta Körkort!
  2. Gå nagelutbildning!
  3. Ev gå en Rynk&Läppförstoringsutbildning.

Ser verkligen fram emot detta! Jag har planer på att starta eget-Skönhetsalong av något slag, Något mindre hemma bara :) *Drömmer*!Detta skall hända innan jag fyllt 30!!!!


Skola

Ja jag pluggar ju som sagt upp lite olika ämnen på komvux nu under hösten, haft väldigt snälla och förstående lärare dock, Har inte deltagit spec mkt och har gjort 2 olika prov ungefär. Inget vidare med andra ord, Men ingenting funkar som det egntligen bör nu under graviditeten. Suck! Nåja. Jag HOPPAS iaf att jag får sista studiebidrag trots allt, hade verkligen behövt inför julen , Har en del kvar att köpa till lillan också och sambons lön räcker inte spec långt:)

Idag är ingen bra dag, Precis som dom 4 föregående. Har så svårt för att andas och jag går ständigt runt och är rädd för att drabbas av ångesattack pga detta . Paniken växer liksom inom mig ju mer jag tänker på hur hon trycker på mina lungor, sen när jag tänker på att det är 10 veckor kvar (om hon behagar komma i tid) gör det inte bättre heller:)

Idag skulle jag åkt in till skolan och gjort 2 historie-prov men jag kommer inte göra dom bestämde jag mig för alldeles nyss. Jag får inte in det jag läser tyvär:/ Så blir att stanna hemma och städa lite istället och laga mat till mannen min som kommer hem runt halv 6!

Vi hör senare idag! OM jag nu håller det:) inte vart speciellt bra på det dom senaste gångerna jag skrivit så;)

Dålig uppdatering

Förlåt för den dåliga uppdateringen men de senaste 2 dagarna har varit jättejobbiga. Jag känner mig tung och otymplig. Ont överallt,myrkrypningar överallt och har en obehglig känsla i hela kroppen,Grinig och gnällig är jag med, Stackars min sambo säger jag!Han får stå ut med väldigt mycket!

Fått ett hemskt tryck nedåt , har la haft det så i 2-3 veckor nu men det har blivit värre dom senaste dagarna och jag tror jag fått bitar av slemmisen också(kanske för mkt fakta) men jag skriver ändå, ,,min blogg ;)

Imon är det Måndag, har fått låna lite pengar som kommer in på kontot imon så jag kan köpa oss lite mat tills på tors då mannen får sin lön:)


På fredag är det 3d/4d ultrljudet som gäller och jag kan knappt bärga mig!! Varje gång jag sett bebisen har jag blivit så lycklig att jag bara velat brista ut i gråt, men alltid hållt det tillbaka och suttit där med stenhård min! Men denna gången tänker jag inte göra likadant inte en chans! Vaför skulle jag!?!?!Jag är så glad och lycklig över detta barnet att jag bannemig tänker visa det också!Efter det blir det IKEA för hela slanten:)! Skall bli skönt att få allt inhandlat till bebisen!

Nu är jag förresten i vecka 30 (29+2)


Lite info om det :)

Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

 

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

 

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

 

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.

 

 



Ställde mig och tog mina obligatoriska vecko-bilder nu :) I brist på annat-trots tiden!!

 

 

 

Ställde mig och värmed glögg som jag gjorde igår:)

Hade en påse med glöss-sats och tog vanlig balndsaft iställer för vin :) Minst lika gott!Och inte skadligt för bebben heller för den delen <3

 

Nu skall jag Facebooka och göra annat som läsa bloggar:)

 

Vi hörs!

Tired

Ja idag är jag trött och seg:) Ett glatt besked är att alla bebiskläder är påväg hem nu och vi bör ha dom i slutet av nästa vecka!Kul:)

Idag har jag bara segat! Men imon blir det till att röja lite, skall ev få besök av sambons mamma och syster som även hon väntar barn , ligger 2-3 veckor efter mig:)

Just nu kollar jag runt på blimamma.se ,, ibland hittar man nått roligt intressant att läsa, men oftast är det bara samma grejer sen innan, tyvär:).

Bakade fransk kola med honung idag! Blev svingod och skitbra om man inte har någon sirap hemma(som jag) *Blink*

Recept för den nyfikne:)


Fransk kola med honung!

 

1,5 dl socker

1,5 dl grädde (mellangrädde eller visp)

1,5 msk kakao

1,5 msk honumg (missa inte den!).

Ev. hackade nötter eller mandel- om man önskar :)

1,5 msk smör.

Blanda allt utom smöret. Låt smälta på låg temperatur. När allt blivit flytande höj temperaturen på plattan så att blandningen börjar koka rejält. Sänk värmen något men det ska fortfarande koka ordentligt. Rör emellanåt så att de inte bränner vid kanterna. Efter 10-15 minuter tar man en liten sked smet och doppar den i iskallt vatten. Går det då att rulla smeten till en liten kula tar man bums och tillsätter smöret i smeten. Låter smöret smälta och sedan häller man upp kolasmeten i en välsmord form. Låt stelna. Lättaste sedan är att klippa kolan i lämpliga bitar. Slå sedan in varje bit i ugnspapper eller smörgåspapper

Kan rekommendera denna kola:) den va jättegod!!

 

 

 

Kram!

Kladdkaka utan ägg!

Sitter och bakar en kladdkaka utan ägg nu hihih. Vi SÅ sugen på nått inför bingon och dom 3 äggen som finns kvar skall jag ha till pannkakor tänkte jag .

Här är receptet om någon vill pröva:) Bra för allergiker också.





2,5 dl. socker
50 gr. rumsvarmt smör eller margarin
2 dl. vetemjöl
1 tsk. bakpulver
4 msk. kakao
1 tsk. vaniljsocker
1 krm. salt
1,5 dl. mjölk

1. Vispa socker och smör/margarin poröst med 1 msk. mjölk.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dessa växelvis med resten av mjölken.
3. Vispa i minst 2 minuter.
4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.
5. Grädda i 150° i 35-40 min.

 

 

Låt gärna kakan va inne lite mindre:) Risk för att den inte blir "kladdig" alls annars!

 

 

Kram! Hörs efter bingon:)

Vinterjacka!

Sitter och kollar in Ellos.se reasidor:)

Hitta 2 stycken jackor jag kan tänka mig att köpa. blir i min "vanliga" storlek eftersom jag inte har användning för en större så mkt längre till. Får gå framme med magen litegrann, Det är väll sött;)!

Jacka 1

http://www.ellos.se/dv/1-Ytterplagg-Jackor/FreshSpirit/_/N-f4vZ1z13zt2?Nr=302170

Jacka 2

http://www.ellos.se/dv/1-Ytterplagg-Jackor/FreshSpirit/_/N-f4vZ1z13zt2?Nr=301811

Ni som orkar klicka in på länkarna gör det:) ;)!

För övrdigt så är det idag 78 dagar kvar innan beräknad förlossning:)
Känns lite overkligt. Snart är vecka 28 över och jag påbörjar vecka 29!Längtar något så fruktansvärt mkt efter lilltjejen <3


Skall kika vidare på Ellos nu ;)



En bild på mina tjejer!!

Hej!

Yves Rocher!

Ja nu sitter jag framför dumburken igen. Slipade lite i hallen men vettetusan hur jag skall få bort färgen från listerna? Tips någon?Det slutade med att jag plockade och färgade mina ögonbryn och fransar, Blev Brun färg:)

Funkar inte att ladda upp några bilder verkar det som!Får försöka senare igen!





Nu sitter jag och kollar massa smink och kroppslotions osv på yves rocher! Får se hur mkt jag klickar hem :)!

Bjur på en gammal bild sålänge!


Här va lilltjejen 5 veckor <3

Kram

Vaken





Idag är jag uppe tidigt. Somnade runt 3-4 inatt och gick upp ur sängen runt halv 7 :). Känns bättre så än att ligga och försöka sova fram tills 1-2 på dagen. Idag tänkte jag måla klart i hallen, jag och sambon målade om hallen i grått i fredags men jag har sett att vi missat lite och målat på lister , Så det skall jag åtgärda tänkte jag! funderar även på om jag skall måla om en vägg ute i köket men jag får se!Kanske bara blir ett lager med vit matt färg som vi haft sen innan :).



Den 25:e åker vi även till Ikea, Skall inhandla ett skötbord,skötbädd , madrass, lakan och a ni förstår nog. Tänkte även köpa mig ett nutt soffbord och tvbänk till vardagsrummet i vitt:) Har en klar bild framför mig hur SNYGGT det kommer bli sen när det är klart!lVitt,just och fräscht!

Lägger upp bilder på hur jag vill ha det senare idag:)! Vet att ikea har haft något slags program man kan använda och inreda i osv:) Skall se om jag finner det!

Ha det fint tills vi hörs senare!



Magen för snart 2 månader sen.

Små sparkar, Tyvär tittar man mer på min söta tjej i bakgrunden

Christmas

Har suttit och beställt hem lite julklappar till mina bröder mellan 6-13 år gamla, 4 stycken pojkar! Vår budget är ganska, mjaaa vad skall man kalla det. Egentligen lika med NOLL. Men jag tycker det är viktigt att dom får något iaf.

Lite av det jag beställt.



Orkar inte göra något bättre i Paint för tillfället:). Va inte speciellt roligt!
Den äldste får sig 2 PC-spel
Mellanbrodern skall få sig en keps, den röda + en matchande hoodie i samma märke.
Näst yngste får sig en rolig hoodie + ett teleskop:) Djur och naturfantast som han är så lär han bli överlycklig!
Och lille plutten på 6-7 år får sig en Dvd-film och en CD skiva med hans idol justin bieber:) Skall se om jag hittar en t-shirt till han också.

Sen får dom varsin Äckel-klubba innehållande nått kryp= BLÄÄÄÄ. Men dom tkr det är roligt så:)


Nu skall jag kika in på HM-Har lite rabatt kuponger där jag tänkte utnyttja!


//Isabell

Vecka 29 (28+2)

Inne i vecka 29 nu :)

Så roligt. Dem senaste dagarna har vart ett rent helvete! inte kunnat andast ordentligt och vart skakig och haft myrkrypningar. Idag mår jag bättre:) Tack och lov.

Lillan sparkar och buffar non-stop inne i magen och det är så mysigt så. Denna veckan hoppas jag att jag får hem lite kläder jag beställt hem till bebben, Skall lägga upp lite bilder så ni får se sen;) Har även lite smink påväg hem så skall börja visa lite hur jag sminkar mig..

Lite om vecka 29 ...




Gravid vecka 29

Bebisen

Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta.

 

Bebisen rör sig mycket och du kan antagligen känna många rörelser under dagen. Varje bebis har sin egen dygnsrytm och med tiden lär du dig känna igen dem. Vissa perioder med rörelse bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du kontakta MVC eller din läkare. Sannolikt mår bebisen alldeles utmärkt men det skadar inte att kolla upp.

 

Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.

 

Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.

Du

Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.

 

Den obligatoriska vecko-bilden:

 

 

 

Än sålänge har jag inte spruckit men har en känsla av att det kommer när som helst, Speciellt med tanke på att min aptit ökat och jag i princip trycker i mig allt jag kommer åt.

 

 

Vi hörs!//Isabell

Seg

Idag är jag rätt så seg! Skulle åkt iväg och köpt färg men det sluta med att jag skickade iväg min mor med det uppdraget, sitter och väntar på att hon skall höra av sig så vi kan måla hallen:). Ljust grått blir det. Imrogon bjöd jag hit mormor och morfar, Har bett morfar ta sig en titt på elementen som slutat fungera , Dom va här och lufta dom nu inför vintern och dom va varma 2 dagar , nu sitter både jag och sambon och är snuviga. Fick köpt mig en rulltårta med äpplekräm i tydligen som jag tänkte bjuda på imorgon:).



Lilltjejen har vart ganska lugn idag, och jag mår väll okej, Lite snurrig och vimsig känner jag mig efter järntabletten jag tog inatt. Och jag är trött!! Idag fick jag även hem 3 filmer som jag och min prins skall titta på i helgen,väntar på 3 till!!. Lingon-filmen, Ägg-filmen och någon annan film. Detta säger ju dig inget! Eller hur? Men minnet sviker mig just nu och jag är alldeles för lat för att ta mig ut i köket och titta!

Vi åt middag för en stund sen, mannen en pizza och jag en sallad. Helt okej!

Filmkväll senare... Nu väntar jag in färgen.

Vi hörs:)!

Kram

I ensamheten

Ja här sitter jag i ensamheten som så många gånger förr,Sambon sover , hundarna sover. Det är bara jag och lilltjejen i magen som är vakna. Idag skall jag börja med mina järntabletter ,Niferex 100 mg ,2 st tabletter innan sänggående, jag hoppas att jag inte blir allt för dålig av dom. Har ätit det förr och min mage eller jag mådde verkligen inte bra så jag funderar på om jag skall börja med en tablett bara!! Skall snart sluta äta och trycka i mig massa godis också, Med andra ord så är det dags att lämna dumburken, På nått vis så lyckas man trycka i sig mer när man sitter här:) Häftigt, höhöh!

Just nu känner jag mig lite ledsen och nere, Bebisens ankomst känns som miljontals år bort, och jag hatar att vänta,Det är nått bland det värsta som finns! Förutom magont. Känns som jag aldrig kommer få hålla henne i min famn, Att hon kommer överhuvudtaget! Blir så himla ledsen och frustrerad. Minns när jag bara va i vecka 5 och tyckte det va en evighet kvar vilket det va! Men nu har jag hunnit till vecka 28 snart och påbörjar vecka 29 så egentligen är det nära. La upp en video på vår fina bebisi inlägget innan! Det va då i vecka 25+1 om jag minns rätt:)









Här är hon i vecka 20-21 :) .Snart 2 månader sen!




Bebben vecka 26(25+1)

Lillan sparkar rejält:) I Vecka 26(25+1)

 

 

iPhone 4S

Som topic lyder!

Så är jag med och tävlar om den nya iponen!Va det du med:)!!


Var med och tävla om nya iPhone 4S hos generösa  http://www.dennism.se




Nu skall jag hålla alla mina fingrar och tår för att jag vinner. Det hade vart årets höjdpunkt! Jag har inte ens en fullt fungerande mobil längre, Sorgligt men sant:) ELLER kamera. Funderar på hur det skall gå på förlossningen, En mobil mede bra kamera hade ju vart kanon! Om inte annat så får jag se om jag kan låna någon av nån!Nåja det är 2 månader kvar, Det kanske löser sig?


Kram!

Rik

Ja! Jag önskar verkligen att jag va rik! Eller åtminstonde vinna eller ha såpass mycket pengar att jag kunde betala av alla våra skulder och skaffa det vi behöver till hemmet, vardagen osv. Gud vad det hade underlättat!

Idag har jag inte gjort mkt alls, mådde skit tidigare idag när jag vaknade,Somna runt 6-7 på morgonen och gick upp runt 3 tror jag? Nåja, jag minns inte, Fått så dåligt minne. Mannen får sin lön idag den 10:e så jag har vart och hämtat ut pengar som jag skall åka in med till banken imon och sätta över på mitt konto. Skall hämta ut 2 paket på posten också, Tatueringsgrejer och en julklapp till mannen min :).

Annars så händer det inte så mkt för tillfället, jag skall plugga nu i veckan inför lite prov jag tänkte göra nästa tisdag. Jag har rensat ut alla lådor och skåp här hemma också och hoppas mannen min skall hjälpa till att slänga iväg allt;). Får la se om det blir innan jul!*suckar*


Nu skall jag roa mig med att "drömm"-shoppa på nätet,Dvs hitta massa saker jag vill ha och hålla fingararna kryssade för att jag vinner stålar på Bingon på söndag;)

Kram!

Känner mig så dum!

Ja som topic lyder känner jag mig "dum" som inte uppdaterat på flera dagar. Mitt internet la AV, hör och häpna! Me idag är det i full gång igen! Ja vad har då hänt sen sist. Jag va hos barnmorskan och gjorde en del tester och ett av dom visade att jag hade dåliga järnvärden hade 98 och hon sa jag skulle ligga på 120 ca. Fått råd att äta Neferin med en gång men jag får vänta tills på Torsdag då gubben har löning:). Annars så växte lilltösen för fullt där inte och låg långt upp på växtkurvan / på gränsen till lite större än normalt men det av inget att oroa sig över. Hennes hjärtljud låg på 145:). Jag hade högt blodsocker trots att jag ingen frukost hade ätit, Däremot så åt jag massa sött under natten , Va där på kontroll i Tisdags och då visade blodsockret sig vara som det skulle!

För övrigt så fick jag ett roligt besked på mailen idag:) Hade vunnit 1000:- på Ellos.se , Jag deltog i deras tävling som pågår varje vecka där dom ger den personen med bäst stilförslag tusen kronor. Så jag är mer än nöjd och har nu klickat hem massa kläder till snuttan :)




Idag är jag inne på vecka 28 (27+3) rättare sagt, Lite mer info angående det.


Gravid vecka 28

Bebisen

Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

 

Du

Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.

 

 

Jag för ett par dagar sen :) (27+1)

 


Sömnlösa nätter

Ja då sitter man här igen! Sömnlös! Såhär har det vart i minst 2 månader nu och värre blir det. Alldeles mörk under ögonen och likblek, ungefär som en zombie. När jag ligger ner så är det precis som min "luft-tillgång" stryps, Alltså ligger skruttan och trycker på mina lungor. Detta gör hon dagarna långa och jag har börjat få fruktansvärt ONT, Känns som någon stått och hoppat på mitt bröst och över revbenen så jag är alldeles öm . Alla sparkar som bara verkar riktas mot höger sida tar ut sin rätt också, Och idag är det dryga 12-13 veckor kvar innan jag gått 40 veckor.

Hon är beräknad den 4e Februari, men jag har fått känslan av att hon kommer någongång i Januari:) Hoppas hon får en alldeles "egen" dag bara, Min morfar föddes den 25e och jag den 28e januari.

Nåja, det är inte alldeles för långt kvar nu och jag hoppas att tiden skall gå fort nu :)

Förhoppningsvis så skall vi få en vit spjälsäng till skänsk, så jag skall införskaffa ny madrass, sängkläder och ett snyggt skötbord hade jag tänkt!


Men vi får höras mer imorgon. Jag har en tid hos BM klockan 08.30 - 09.00, Sen tandis 10.00 så bloggar jag inte innan dess blir det efteråt!

//Isabell

Vecka 27 (26+5)

Vecka 27 (26+5)

Magen har hunnit bli så stor och jag får i princip aldrig sova om nätterna längre. Lillan väljer att sparka "sönder både urinblåsa och revben under dagarna och nätterna och jag ser henne snurra runt coh sparka där inne. Detta är äkta kärlek. Vår lilla prinsessa! Vi längtar efter dig så.



Gravid vecka 27

Bebisen

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

 

Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.

Du

Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.

 

 



 

Detta med att både tänder och tandkött blivit känsligare har jag helt klart känt av, Tyvär! Nu på fredag blir det tandläkarn och laga två stycken goa hål! Suck! Nåja , jag får vara tacksam över att jag fortfarande har fri tandvård ;).


Välkommen till min nya blogg!

Hej och välkommen ;)

Det va ett bra tag sen man bloggade men nu skall det bli andra bullar!
På denna blogg kommer jag skriva om allt mellan himmel och jord, Mode,Smink, Min gravidetet, Hundarna och mkt mkt mer!

Jag letar just nu efter någon som är bra på att göra sk Design-mallar :) Hör av dig om du är en hajjare så kan jag ev ge dig en liten slant för ditt arbete!

Kram Isabell!

Välkommen till min nya blogg!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!