Kladdkaka utan ägg!
Sitter och bakar en kladdkaka utan ägg nu hihih. Vi SÅ sugen på nått inför bingon och dom 3 äggen som finns kvar skall jag ha till pannkakor tänkte jag .
Här är receptet om någon vill pröva:) Bra för allergiker också.

Här är receptet om någon vill pröva:) Bra för allergiker också.

2,5 dl. socker
50 gr. rumsvarmt smör eller margarin
2 dl. vetemjöl
1 tsk. bakpulver
4 msk. kakao
1 tsk. vaniljsocker
1 krm. salt
1,5 dl. mjölk
1. Vispa socker och smör/margarin poröst med 1 msk. mjölk.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dessa växelvis med resten av mjölken.
3. Vispa i minst 2 minuter.
4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.
5. Grädda i 150° i 35-40 min.
Låt gärna kakan va inne lite mindre:) Risk för att den inte blir "kladdig" alls annars!
Kram! Hörs efter bingon:)
Kommentarer
Trackback